Programma

Tijd Aangeboden door Titel Beschrijving
08.00 - 09.30
Aangeboden door: Ontvangst & Ontbijt Early bird breakfast is tot 09.00 uur beschikbaar
09.00 - 16.15
Aangeboden door: Proact, Proact VX en Leveranciers Technical playground & Demo's

Een kijkje in de keuken van onze leveranciers en Proact. De laatste productontwikkelingen worden getoond door de experts. Demonstratie? Lastige vragen? Kom langs.

09.30 - 09.50
Aangeboden door: Proact Opening: De stand van zaken in het datacenter: cloud, hyperconverged, DevOps en meer

Het datacenter is sterk in beweging door ontwikkelingen als cloud, hyper-converged, DevOps en meer. Ties Beekhuis, Head of Cloud Infrastructure Development van Proact geeft de stand van zaken.

09.50 - 10.10
Aangeboden door: Danny Mekić Keynote: Startups halen de gevestigde orde in

De wereld verandert ongelofelijk snel. Nieuwe technologie is onze levens binnengedrongen en heeft de samenleving ingrijpend veranderd. Systemen die we te danken hebben aan het industriële tijdperk, zijn aan ingrijpende heruitvinding onderhevig. Toch worstelen gevestigde bedrijven en organisaties met de uitdagingen en mogelijkheden die deze ontwikkelingen met zich mee brengen. Links en rechts worden zij ingehaald door startups die hun diensten sneller, makkelijker en goedkoper proberen aan te bieden. Danny Mekić vertelt hoe je als organisatie het maximale uit de Nieuwe Wereld kunt halen. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en hoe kun je die gebruiken om relevant te blijven?

10.10-10.40
Aangeboden door: Proact VX The road to IT-as-a-Service: in 5 methodologische (NIST) onderbouwde stappen naar een echte cloudstrategie

“We moeten iets doen met de cloud”. Terecht, maar wat precies, hoe, met welke fasering en op basis waarvan? Met behulp van de Proact Business Cloud Alignment methodiek is een brug tussen business en IT te bouwen. Een proces waarin Proact vijf stappen onderscheid gebaseerd op o.a. het NIST model waarbij de drijfveren van diverse stakeholders, cloudmogelijkheden, organizatonal readiness, transitie en roadmap leiden tot een gefundeerde cloudstrategie. Pascal van Delft, CIO van Proact VX geeft een toelichting.

10.45 - 13.00
Aangeboden door: Round table Van alignen naar enablen Frank Keessen van Mazars weet het zeker

Mazars durft te veranderen en Frank Keessen durft zijn nek uit te steken. Dit bewijst de omslag die hij en het projectteam hebben gemaakt van keeping the lights on naar een innovatiemodel waarbij de IT-afdeling het verschil maakt. Van alignen naar enablen.

De eerste stappen zijn gezet in een hybride model; de roadmap is de start om een toekomstbestendig platform te creëren in de weg naar verdere digitalisering. Wat betekenen deze veranderingen voor een organisatie en voor de medewerkers. Gaan ze mee in de verandering en springen ze op deze rijdende trein? Deze sessie is alleen bij te wonen op persoonlijke uitnodiging.

10.45 - 11.15
Aangeboden door: Commvault Van eenvoudige back-up only naar full blown datamanagement

Data is een van de belangrijkste assets van een bedrijf. Daarom is alleen back-up niet langer voldoende. Met een datamanagement-aanpak is meer waarde te halen uit uw data. Rubens de la Plaza Benito, Product Sales Specialist van Proact, Rens Koopman en Dyon de Bruijne, Principal Consultants van Commvault praten u bij. 

10.45 - 11.15
Aangeboden door: Vendor Spotlight Cisco Hyperflex: meer dan een hyperconverged systeem

Met HyperFlex Systems biedt Cisco compute, storage en netwerk in één vereenvoudigd en gebruiksvriendelijk systeem. Hiermee tilt u de snelheid en efficiëntie van de IT-omgeving naar een hoger niveau. HyperFlex biedt alle voordelen van de traditionele hyper-converged infrastructure, maar ook onafhankelijk schalen, continue optimalisatie van data en een high-performance netwerk. Marc Samsom, Manager Datacenter and Cloud Architecture van Cisco geeft een toelichting.

11.30 - 12.00
Aangeboden door: Proact Workshop WHY: Hoe zet u VMWare VRealize automation & orchestration in binnen uw organisatie?

Wat zijn de businessdrivers achter automation en orchestration? Vast staat dat het de pijlers zijn van het moderne datacenter. Maar hoe maakt u de juiste stappen? Bram de Laat, Presales van Proact biedt u handvatten.

11.30 - 12.00
Aangeboden door: Syntrophos Klantcase: Hoe Shared Service Center Syntrophos bij drie gemeenten een lagere beheerlast realiseert

Proact adviseerde Shared Service Center Syntrophos over de uitbreiding van de hyperconverged productieomgeving en hielp bij de uitrol van een integrale back-upoplossing. Erwin van Leiden, Teamcoordinator ICT van Syntrophos deelt zijn ervaring en het belang van goed datamanagement.

12.00 - 13.00
Aangeboden door: Lunch & networking

Geniet samen met branchegenoten van een heerlijke lunch.

13.00 - 13.30
Aangeboden door: Voiceworks Klantcase: Hoe zet Voiceworks Commvault in als het gaat om back-up

Voiceworks heeft met de inzet van Commvault als datamanagement oplossing haar back-up naar een hoger niveau kunnen tillen. Niet alleen is de betrouwbaarheid verbeterd, maar het beheer is afgenomen en in de toekomst kan er ook gebruik worden gemaakt van archiveringsmogelijkheden. Tijdens deze interactieve sessie begeleidt door een moderator, vertelt Bas Roos, Technical Operations Coordinator & Lead Systems Engineer hoe Voiceworks nu profiteert van een totaaloplossing inclusief appliance voor efficiënt en bewezen datamanagement 

13.00 - 13.30
Aangeboden door: Dell EMC Software-defined everything... tijd voor een reality check

Willen we het datacenter volledig automatiseren (SDDC), dan moet naast de compute laag ook het netwerk en de storage laag via abstractie automatiseren (SDN en SDS). In deze sessie geeft Erik Zandboer, Advisory vSpecialist van Dell EMC u meer informatie en handvaten om hierin een gedegen besluit te nemen binnen uw bedrijf. 

13.45 - 14.15
Aangeboden door: Proact Vraagstuk: Converged of hyperconverged? Wat past bij mijn organisatie en op basis waarvan moet ik kiezen?

Converged infrastructures staan ruim in de belangstelling. Maar wat kiest u: ‘gewoon’ converged of hyperconverged? En wat betekent de keus voor de een en voor de ander? Kom naar deze sessie en u krijgt het antwoord van Rob Turk, Presales van Proact.

13.45 - 14.15
Aangeboden door: VMware Software Defined Networking (SDN) & Security (Micro-Segmentatie)

Beveiliging van een modern datacenter bestaat niet slechts uit het plaatsten van een hek om het datacenter (lees: Firewall). De dynamiek die vandaag de dag wordt verlangd van ICT vraagt om een meer fijnmazig en programmeerbare (netwerk) infrastructuur. Deze sessie die verzorgd wordt door Jorgen Rosink, NSX Specialist van VMware laat de Micro-Segmentatie mogelijkheden zien van VMware NSX, het revolutionaire SDN product, waarmee het moderne datacenter optimaal kan worden beveiligd.

14.15 - 14.45 Aangeboden door: Arthur’s Legal Workshop HOW: Een boete in het kader van de Meldplicht Datalekken: dat overkomt u niet…?

Veel bedrijven denken: ‘dat overkomt ons niet’. Tot uw data plotseling op straat ligt. En u een hoge boete tegemoet kunt zien op basis van de Wet Meldplicht Datalekken. Voorkomen is beter dan genezen. Bereid u dus voor en zorg voor een degelijk datamanagementbeleid. Hoe? Dat hoort u van Arthur van der Wees, Founder & Managing Director van Arthur’s Legal.

14.15 - 14.45
Aangeboden door: Proact Workshop HOW: Hands on automation & orchestration o.b.v. VMWare Vrealize incl. praktijkvoorbeelden

Automation en orchestration zijn toverwoorden: zij beloven een flinke omslag in het gebruik van IT-resources. Vraag is of uw organisatie er al klaar voor is en hoe u optimaal profiteert van deze mogelijkheden. Kom erachter in deze sessie van Heino Skov, Senior Cloud Architect & Team leader van Proact Denemarken.

14.45 - 15.15
Aangeboden door: Pauze
15.15 - 15.45
Aangeboden door: Exact Software Klantcase: Het moderne datacenter

Tijdens deze sessie zal Hans Onderdijk, Sr. Infrastructure Technology Specialist van Exact toelichten welke stappen Exact gezet heeft en nog steeds aan het zetten is om IT als dienst te gaan leveren aan de interne klanten, waaraan een modern datacenter moet voldoen om dit te realiseren en welke rol de public cloud hierin zal gaan spelen.

15.15-15.45
Aangeboden door: Microsoft Wat is er nieuw in Hyper-V in Windows Server 2016?

Na de eerste release van Hyper-V (bij Windows Server 2008) kwam Microsoft bij elke nieuwe editie van Windows Server met toevoegingen. Denk aan live migratie, Hyper-V Replica en een PowerShell-module. De meest recente versie van Hyper-V staat voor aanzienlijke verbeteringen. Joost Mulders van Microsoft vertelt u hoe u daarvan profiteert.

15.45 - 16.15
Aangeboden door: Pure Smart Storage for Cloud IT - The only Cloud you will ever need

Verbreed uw horizon. Kom erachter hoe Pure Storage van all-flash startup razendsnel is uitgegroeid tot de gevestigde orde. Door innovatieve, future proof oplossingen als FlashArray, FlashBlade en Pure1 levert Pure Storage het Smart Storage platform voor het moderne datacenter. Radicaal simpel, altijd beschikbaar, efficiënt en met storage die nooit meer verouderd en alleen maar beter wordt met de jaren. In 30 minuten neemt Winfried Posthumus u graag mee in waarom vele klanten reeds de keuze hebben gemaakt hun bedrijfskritische business applicaties en datacenters te moderniseren met Pure Storage.

15.45 - 16.15
Aangeboden door: VX Company Workshop: Sociale overheid veliger door Smart@Data analyse suite

Smart@Data predicitive analytics ondersteunt politie, gemeenten, veiligheidsregio’s en Regionale Toezichts Ruimten in het voorspellen van criminaliteit, fraude of onveilige situaties. VX Company Forensic Analytics biedt met Smart@Data een real-time analyse engine waarin grote volumes data (databases, sensorstromen en social media) diepgaand geanalyseerd worden. In deze workshop krijgt u van Erik van de Schaft, Managing Consultant VX Company Forensic Analytics van VX Company een overzicht van de verschillende toepassingen en een demonstratie van de Smart@Data analyse suite.

16.15
Aangeboden door: Borrel

Bezoek SYNC2016
12/13/14 oktober

schrijf je nu in