Programma

Tijd Aangeboden door Titel Beschrijving
08.00-09.30
Aangeboden door: Ontvangst & Ontbijt Early bird breakfast is tot 09.00 uur beschikbaar
09.30 - 09.50
Aangeboden door: Proact Opening: Opvallende uitkomsten van Proact’s 2016 Hybrid Cloud Barometer

Traditiegetrouw onderzoeken Proact en Automatisering Gids elk jaar hoe bedrijven ervoor staan in hun transitie naar de cloud. IT-managers, specialisten en algemeen management van allerlei organisaties werden aan de tand gevoeld. Sluit uw bedrijf aan bij de rest van Nederland? Of loopt u juist voorop? Ties Beekhuis, Head of Cloud Infrastructure van Proact presenteert de opvallendste resultaten.

09.50 - 10.10
Aangeboden door: Hacker-expert Hacker-expert Rickey Gevers: de cyber wapenwedloop is nog maar net begonnen

Rickey Gevers was in 2008 een van de eerste Nederlandse hackers die werd opgepakt. 22 was hij destijds, en toen had hij er al jaren van digitale inbraken op zitten. Nu zet hij zijn ervaring in voor incident response. En hij vertelt over de cyberproblemen die een compleet bedrijf kunnen platleggen.

10.15 - 10.45
Aangeboden door: Giarte Vraagstuk "Impact cloud op outsourcing"

Virtualisatie van alles - applicaties, werkplekken, datacenters en netwerken - transformeert outsourcing. Wat verandert er in verkaveling, regie, SLA's en KPI's? Marco Gianotten, Founder en CEO van Giarte gaat in op het nieuwe uitbesteden en hoe je als IT manager nuchter kunt blijven onder de trendmania.

10.15 - 10.45
Aangeboden door: Proact VX Vraagstuk: "Werkplek uit de cloud 2016-2020: dit moet u zeker weten"

De digitale transformatie binnen bedrijven is in volle gang. Bent u ook van plan de werkplek van uw medewerkers vanuit de cloud te faciliteren? Dan zijn er nogal wat overwegingen die u moet maken. Want zoveel bedrijven, zoveel wensen. In deze sessie met Bader el Khalfi, Technical Consultant van Proact VX ontdekt u waar u rekening mee moet houden.

10.15 - 10.45
Aangeboden door: Proact, Proact VX en Leveranciers Technical playground & Demo's

Een kijkje in de keuken van onze leveranciers en Proact. De laatste productontwikkelingen worden getoond door de experts. Demonstratie? Lastige vragen? Kom langs.

10.45 - 11.00
Aangeboden door: Pauze
10.45 - 13.00
Aangeboden door: Round table inclusief lunch Met alleen Beheer red je het niet meer.... Van beheerder naar regisseur en dienstverlener

Ad Saers Manager ICT Beheer van Hogeschool Leiden heeft bij indiensttreding meteen gezien dat ook het Onderwijs sterk in beweging is en dat de Beheer-afdeling daar niet bij achter kan blijven. Hij heeft meteen regisseurs aangesteld en de medewerkers worden voorbereid op de toekomst. Zo heeft hij ook leveranciersmanagement ingevoerd en is hij samen met vijf andere Hogescholen begonnen om ook de infrastructuur vanuit de cloud te betrekken. Hij kreeg de handen niet direct op elkaar voor zijn plannen maar inmiddels zijn de eerste concrete stappen al gezet. De ervaringen die hij daarbij heeft opgedaan wil hij graag uitwisselen. Je leert het best van je fouten, maar je leert het makkelijkst van andermans fouten.

Deze sessie is alleen bij te wonen op persoonlijke uitnodiging. 

11.00 - 11.30
Aangeboden door: Pivoton Klantcase: Hoe flexmarkt PAAS en SAAS leverancier Pivoton haar succes vergrootte door zelf slim te outtasken

Pivoton (voorheen CTB Flex) maakte een omvangrijke bedrijfstransformatie door. De organisatie biedt software voor de administratieve en commerciële processen in de flexmarkt als SaaS- en PaaS-oplossing. Waarom het bedrijf voor outtasking koos, komt aan het licht tijdens deze sessie. Ronald Buitenhuis, Manager Infra, Inkoop en Contractmanagement vertelt Pivotons succesverhaal.

11.00 - 11.30
Aangeboden door: NetApp NetApp Datafabric: het beste van twee werelden met eigen storage i.c.m. compute resources uit de cloud

In een ideale wereld kunt u eenvoudig schakelen tussen cloud-modellen en hypervisor-modellen. Maar om tot een ideale situatie te komen, is wel wat voorwerk nodig. Het vasthouden aan de traditionele middelen blokkeert uw manier van denken. Denk vooruit en denk in mogelijkheden. Rick Woltersom van NetApp toont samen met Chon de Vries, Presales Proact hoe in deze sessie.

11.30 - 12.00
Aangeboden door: Proact VX Workshop HOW: Hoe doorbreek je de muur tussen business en IT? Ervaar de 5 methodologische stappen naar een onderbouwde cloudstrategie

Een transitie naar de cloud begint met een goede business-cloud-alignment. Daarmee is de muur tussen business en IT te doorbreken en juist een brug te bouwen. In een gefaseerd proces, bestaande uit vijf heldere stappen, werkt u toe naar de cloud. Pascal van Delft, CIO van Proact VX geeft een toelichting aan de hand van praktijkvoorbeelden.

11.30 - 12.00
Aangeboden door: Microsoft Azure Stack: hybride oplossing die de kracht van Azure cloudservices combineert met controle over uw eigen datacenter

Met Microsoft Azure Stack – een nieuw hybride-cloudplatform ­– levert u Azure-diensten vanuit uw eigen datacenter. U profiteert van de clouddiensten, en behoudt tegelijkertijd alle controle. Want u beslist. Stapt u over naar Hyper-V of maakt u juist de overstap vanaf Hyper-V? Alles is mogelijk. Ontdek meer tijdens deze sessie van Jan Depping, Microsoft.

12.00 - 13.00
Aangeboden door: Pauze
13.00 - 13.30
Aangeboden door: Centraal Boekhuis Klantcase: Office 365 en de hybride cloud

Het logistieke proces van CB (Centraal Boekhuis) – met miljoenen producten per jaar – vergt nogal wat van de IT-omgeving. Marco Klooster van de afdeling Technische Infrastructuur van CB laat zien hoe Office 365 en de hybride cloud het bedrijf ondersteunen bij het halen van de doelstellingen.

13.00 - 13.30
Aangeboden door: Fox-IT Hoe zit het met de (hybride) cloud en security?

Hebt u alles op orde omtrent security? Het landschap met almaar geavanceerdere bedreigingen vraagt om een doorlopende, hoogwaardige security-aanpak. Waar moet u precies op letten als u in een hybride cloud werkt? Belangrijk is om naar het totaalbeeld te kijken. Erik de Jong, Chief Research Office van Fox-IT noemt nog meer overwegingen in deze sessie.

13.45-14.15
Aangeboden door: Commvault Cloud Recovery voor Private, Public en Service Provider Clouds

Bij een on-premise omgeving weet u precies waar u uw data back-upt. Dat is anders bij cloud-back-up, waar dat overzicht wellicht minder is. Wat is de beste aanpak voor een hybride cloudbenadering als het gaat om uw back-up? Edo Boxman, Technical Account Manager van Commvault legt het uit. 

13.45 - 14.15
Aangeboden door: Proact Q&A: deel uw mening over de cloud (en leer van anderen!)

De cloud is een breed begrip. En precies dat kunt u verwachten tijdens deze Q&A-sessie van Bertus Doppenberg, Operation Manager MCS van Proact onder leiding van een moderator: een breed georiënteerde discussie over de cloud. Aan de hand van een aantal stellingen kunt u uw meningen en opvattingen delen met vakgenoten. En de visies van anderen maken dat u naar huis gaat met frisse inzichten.

13.45 - 14.15
Aangeboden door: Amazon Web Services De rol van een partner in een cloudtransitie

Hoe kan een partner helpen een juiste keuze te maken in een cloudtransitie? Arjen Vriens, Head of Channel and Alliances van Amazon Web Services geeft het antwoord.

14.15 - 14.45
Aangeboden door: Arthur’s Legal Hoe en met wie? Overzicht van de belangrijkste juridische aspecten van de public cloud

Ervaart u ook al de voordelen die de cloud met zich meebrengt? Of twijfelt u nog of uw bedrijf de overstap moet maken? Onduidelijkheid over privacy, veiligheid en compliancy weerhouden veel organisaties er nog van om te kiezen voor de cloud. Inzicht in de juridische aspecten van de public cloud is hard nodig. Arthur van der Wees, Founder & Managing Director van Arthur’s Legal geeft uitleg.

14.15 - 14.45
Aangeboden door: Proact “Pay as you grow” of toch “pay as you don’t know”: drie voorbeelden voor volledige cloud-kostentransparantie

Hoeveel inzicht heeft u in de kosten van de clouddiensten die u afneemt? Veel klanten raken teleurgesteld als ze de eerste factuur zien. Vooraf was het niet geheel duidelijk waaruit de kosten precies zouden zijn opgebouwd. In deze sessie laat Bram de Laat, Presales van Proact drie sprekende voorbeelden de revue passeren.

14.45 - 15.15
Aangeboden door: Pauze
15.15 - 15.45
Aangeboden door: Ymor Klantcase: Agile software development laten ondersteunen door de cloud?

Ymor is de ITOA specialist uit Utrecht en helpt grote organisaties hun complexe IT-omgeving te bewaken en te optimaliseren door de inzet van slimme innovatieve software en specialistische services. Martin Herrman,manager DevOps en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Ymonitor SaaS product, vertelt hoe de cloud bijdraagt aan het succes van Ymor.

15.15 - 15.45
Aangeboden door: Proact & ZuidZorg Klantcase: Hoe ga je van Service Level Agreement naar een eXperience Level Agreement? Hoe implementeer ik het en wat levert het op?

In de meeste traditionele outsourcingcontracten is de dienstverlening tot in detail vastgelegd. Maar een leverancier mag dan een beschikbaarheids-SLA van 99 procent bieden – de vraag is wat de gebruikers merken van die ene procent. Daarom is het tijd dat we overstappen op een XLA: eXperience Level Agreement. Hoe? Alexander van Cappellen, CIO van ZuidZorg en Gerton van der Wilt, Service Delivery Manager van Proact lichten het toe.

15.45 - 16.15
Aangeboden door: Gemeente Haarlemmermeer Informatiebeveiliging: Het herkennen van risico’s

Informatiebeveiliging wordt een steeds belangrijker onderdeel van het Riskmanagement binnen organisaties. In deze sessie gaat Ed de Myttenaere, Senior Manager IS/IT van de gemeente Haarlemmermeer, in op welke wijze je dit binnen je eigen organisatie kan aanpakken.

15.45 - 16.15
Aangeboden door: Proact Hoe blijft u als IT’er relevant in 2020?

De kans is groot dat uw baan er nog geen vijf jaar geleden heel anders uitzag dan nu. Het is dan ook onvermijdelijk dat uw werkzaamheden in 2020 weer heel anders zijn. D.mv. een interactieve sessie wordt ‘the next IT-er’ gecreëerd. Met deze handvatten kan uw bedrijf ook over vijf jaar niet om u heen. Bertus Doppenberg, Operations Manager Managed Services van Proact zal de sessie samen met een cartoonist begeleiden.

16.15
Aangeboden door: Borrel

Bezoek SYNC2016
12/13/14 oktober

schrijf je nu in